Devet osoba će odgovarati zbog nereda na fudbalskoj utakmici

Službenici podgoričke policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, identifikovali i procesuirali devet osoba zbog sukoba navijača na fudbalskoj utakmici Dečić – Budućnost.

Foto: m.cdm.me
Foto: m.cdm.me

Na navedenoj fudbalskoj utakmici koja je se igrala 5. marta u 14 sati na stadionu FK „Dečić“ u Tuzima u 17. minutu došlo je do sukoba dvije grupe navijača, na način što je došlo do međusobnog gađanja plastičnim stolicama, kamenicama i drugim predmetima.

Prilikom sukoba između dvije navijačke grupe pet osoba je zadobilo povrede među kojima je jedno lice maloljetno.

Prema riječima policije, zbog počinjenog prekšaja iz člana 23 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim pripredbama prekršajne prijave su podnijete protiv M.V. (27), R.C. (55), N.Đ. (28), L.D. (49), Š.R. (28),S.R. (24), M.Ć. (24), D.R. (31) i A.G. (22). Navedena lica su privedena pred nadležnim sudom u Podgorici.

Lice L.D. se tereti i za krivično djelo, kada je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i on će danas uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom državnom tužilaštvu.

Preduzimaju se dalje intenzivne policijsko – tužilačke mjere i radnje u cilju procesuiranja ostalih identifikovanih lica koja su narušavala javni red i mir na navedenoj fudbalskoj utakmici.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor