Žugić kandidat za istrage SDT-a, a ne za guvernera

Iz DF-a, SNP-a i Ujedinjene Crne Gore najavili da neće glasati da Radoje Žugić ponovo dobije mjesto šefa Centralne banke, ostale partije se ne izjašnjavaju o ovom predlogu

Uloga koju je imao prilikom dodjele 44 miliona eura državnog novca Prvoj banci u vlasništvu familije aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića, nestanak državne garancije od 50 miliona dolara za kredit iz Abu Dabi fonda, zatvaranje kredita depozitima u Atlas banci, mobing nad bivšom viceguvernerkom Irenom Radović, lažni doktorat, nepotizam, samo su neki od razloga zbog čega poslanici DF-a i SNP-a neće glasati da Radoje Žugić dobije novi mandat guvernera Centralne banke (CBCG).

Predsjednik države Milo Đukanović je parlamentu uputio u ponedjeljak predlog da Žugića ponovo izaberu za guvernera. Zakonom o CBCG je definisano da guvernera imenuje Skupština na period od šest godina i može biti imenovan najviše dva puta.

”Vijesti” su juče pitale parlamentarne partije od 30. avgusta 2020. kako komentarišu predlog Đukanovića, da li će za njega glasati i da li će obezbijediti prisustvo svih poslanika u trenutku glasanja jer se guverner bira prostom većinom u okviru tačke izbor i imenovanja, pa potencijalno avgustovska parlamentarna većina može biti preglasana ako svi ne budu u sali.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor