Zgrada zrela za hitnu sanaciju

Stanari stambenog objekta u centru Pljevalja uputili dopis predsjedniku opštine

PLjEVLjA- Stanari zgrade „L2“, u centru grada, traže od predsjednika opštine Igora Golubovića da se ta zgrada uvrsti u program energetske efikasnosti, koji kroz donaciju finansira Vlada Crne Gore. Pomenuta zgrada ima 9 spratova, što znači da su u pitanju i veliki stambeni prostori koji se zagrijavaju iz centralne gradske kotlarnice, a stanari vjeruju da bi se zamjenom fasade i stolarije značajno uštedjela toplotna energija. Pritom bi se dobilo kvalitetnije grijanje, a i izgled centralne gradske Ulice Kralja Petra bi bio mnogo bolji.

-Iz svojih sredstava završili smo zamjenu potrebnih dijelova na krovnom pokrivaču i postavili nove vertikalne oluke, s obje strane zgrade, tako da za to novac ne treba izdvajati. Nakon što je u Agenciju za stambeno-poslovni fond uveden stečaj, našem ulazu je priznato potraživanje u iznosu visine depozita od 8.234,12 eura koji će, koliko smo upoznati, preći na Vašu nadležnost, tako da ćemo tim sredstvima zasigurno steći uslov i za opštinski program, gdje stambene zgrade učestvuju sa 40 odsto finansiranja ukupnih radova, navodi se u dopisu i napominje da bi dobro bilo da se radovi izvode za sve ulaze istovremeno, zbog samog postavljanja skela i ostalih pripremnih radova, čime bi se izbjegli naknadni troškovi.

Stanari zgrade upozoravaju da je fasada dotrajala i da svakodnevno dijelovi otpadaju na ulicu.

-Iz tog razloga smatramo da je prioritet zamjena i postavljanje nove fasade, navodi se u dopisu.

Vlada Crne Gore je tokom prošle godine donirala oko pola miliona eura za izradu i postavljanje novih fasada na stambenim objektima, u okviru programa energetske efikasnosti.

B. Je.


Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor