Dva mladića čiste obale Lima

Gest za primjer aktivista za zaštitu životne sredine u Bijelom Polju, pozivaju sugrađane da im se pridruže

Branili smo Bistricu i Lještanicu i odbranili ih od izgradnje hidrocentrala i sad idemo dalje, da uklonimo ove naslage smeća, kazao je Denis Mekić

Dino i Denis ličnim primjerom pokazuju
kako se čuva životna sredina

BIJELO POLjE- Da su rijeke Lim, Bistrica, Ljuboviđa, Lješnica i druge ozbiljno ugrožene zbog nagomilanog smeća i otpada to znaju, kako kažu ekolozi, i vrapci na grani. I ne samo rječni tokovi i obale, otpadom je zatrpan i čitav dio uz magistralu. Zato ohrabruje početak buđenja svijesti i akcija dvojice mladih volontera. Naime, Dino Ramović i Denis Mekić su samoinicijativno započeli čišćenje obala Lima koje su, posebno nakon pada vodostaja, prekrivene velikim količinama otpada, kesama, plastičnim flašama i drugim otpadom. Inicijatori akcije koja je za svaku pohvalu pozvali su sve građane Bijelog Polja koji žele da doprinesu zdravijoj i čistijoj životnoj sredini da im se pridruže svakog vikenda u eko-radnim akcijama, počev od 9 sati. Kažu da sve rade pod motom „Za naš grad, za naše rijeke”.

-Ako želimo da budemo turistička destinacija, moramo ovaj otpad da uklonimo. Bijelo Polje je prvi grad kad se uđe u našu zemlju i predstavljamo ogledalo Crne Gore. Počeli smo dobro, prvo smo očistili dio u Nedakusima, gdje je pješčana plaža. Da podstaknemo sugrađane da vide ove naše ljepote. Da svi damo doprinos, da ostavimo iza nas ljepši grad. Primamo sve koji žele da se uključe, očekujemo da se stekne navika, da nam nedjeljom pomažu-kazao je Ramović.

Denis Mekić, inače aktivista u zaštiti životne sredine, kazao je da se nada da će ovakve akcije postati masovnije.

-Branili smo Bistricu i Lještanicu i odbranili ih od izgradnje hidrocentrala i sad idemo dalje, da uklonimo ove naslage smeća, kazao je Mekić.

M.N.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor