Search
Close this search box.

Zapaljeni materijali ANB: Na Žabljaku uništavali tajna dokumenta

“U pitanju su mjere nadzora bez odluke suda… Najveći dio materijala je uništen”, kazao je izvor “Vijesti”

Postoje dokazi da su službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) uništavali materijal te tajne službe, saopšteno je “Vijestima” iz bezbjednosnih krugova.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da su u pitanju dokumenta sa najpovjerljivijim informacijama, koja nisu prolazila zvanične tokove.

“U pitanju su mjere nadzora bez odluke suda… Najveći dio materijala je uništen”, kazao je izvor “Vijesti”.

Tvrdi da navodno postoje dokazi da su službenici Agencije takve podatke uništavali na Žabljaku, neposredno poslije parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine.

U posjeti kod Mićunovića

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Ljubiša Asanović, suspendovan je jer je bez ovlašćenja starješina ušao u postorije u koje je bio priveden Branislav Brano Mićunović, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

Prema istom izvoru, Asanović je uhapšenog Nikšićanina, kako je objasnio, u pritvorskim prostorijama posjetio zbog toga što su prijatelji.

“Suspendovan je, i odmah su mu oduzeti značka, pištolj i pokrenut je disciplinski postupak protiv njega”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Mićunović koji je godinama opisivan kao sef crnogorskog podzemlja i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović, uhapšeni su 6. januara, nakon što su u njihovom vozilu službenici Uprave policije pronašli dva pištolja.

Vozilom je upravljao Branislav Mićunović, a “Vijestima” je tada rečeno da su njegovi prijatelji preuzeli krivicu za posjedovanje ilegalnog oružja.

Ipak, svoj trojici napisana je prijava za zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Nakon dva dana, pušteni su da se brane sa slobode.

Smjene

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, od imenovanja na tu funkciju smijenio je više načelnika sektora u toj agenciji – Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežanu Zarubicu, Mirka Milovića, Sandru Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Iliju Živanovića…

“U narednom periodu očekuje se da će biti smijenjeni i ostali načelnici”, kazao je izvor “Vijesti”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor