Žabljak bilježi rekorde: Više od 1.000 posjetilaca na Savinom kuku

Nakon rekordnih 6.500 noćenja u januaru, opština Žabljak i u drugoj polovini zimske turističke sezone nastavlja da bilježi izvanredne rezultate, kada je posjećenost posrijedi. Više od 500 skijaša, odnosno više od 1.000 posjetilaca prvi dan ovog vikenda provodi na ski centru Savin kuk.

Savin kuk

Oni će, prema riječima direktora tog ski centra Milutina Tomića, osim korišćenja ski staze i ostalih propratnih sadržaja, ovog vikenda imati priliku da prisustvuju i učestvuju na ski trci i takmičenju za najmlađe iz Cre Gore.

Dodatno, u slučaju povoljnih uslova, večeras u 18 časova će se održati i prva ski trka za noćno skijanje, u organizaciji Ski kluba „Savin kuk 2313“.

“Mogu reći da smo zadovoljni sezonom, već u januaru imamo preko 6.000 prodatih skipasova. Svakog dana je tu od 250 do 750 skijaša. Glavno je da imamo dovoljnu količinu snijega i trudimo se sve bude sigurno. Staze su perfektno spremljene i nadamo se da će u tom maniru čitava sezona potrajati, i da ćemo iza nas imati jednu uspješnu sezonu, za razliku od prethodnih minimum pet godina”, rekao je Tomić.

Da je iza turističke privrede opštine Žabljak jedan uspješan mjesec, tvrdi i direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović.

“Ako napravimo uporedni presjek tekuće godine sa prošlom, možemo reći da smo ove godine imali u kolektivnom smještaju nešto oko 6.500 noćenja, za razliku od prošle godine, gdje smo imali ostvarenih 3.000 noćenja. Generalno ovaj podatak govori da smo imali dobru sezonu, sezonu van očekivanja s obzirom na cijelu epidemilošku situaciju, i zaista mogu reći da smo zadovoljni”, kazala je Krgović Šarović.

I druga polovina zimske sezone, odnosno februar, prema njenoj ocjeni odvija se iznenađujuće dobro.

“Uglavnom tokom dana vikenda najveća je posjećenost, mada i radnim danima za sada imamo lijepu posjećenost. Zaista su nam dobro naklonjene vremenske prilike i dovoljna je kočina snijega. Očekujemo da će tako ostati do kraja mjeseca“, dodala je direktorica TO Žabljak.

Za sada, kako je navela, o bukingu ne može govoriti, s obzirom na to da turisti rezervišu svoj smještaj neposredno pred sam dolazak u Žabljak.

“Kompletnu turističku sliku je popravila otvorenost Crne Gore, tako da smo ovih dana imali priliv iz Albanije. Većinu, ipak, čine turisti iz Crne Gore, negdje oko 90 odsto, a ovih 10 odsto su iz Albanije, Srbije, Rusije, Bjelorusije i Ukrajine. Kao što sam rekla, zaista se nadamo i očekujemo da ćemo imati kvalitetan februar , a za dalje će situaciju diktirati vremenske prilike i količina snijega”, poručila je Krgović Šarović.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor