Search
Close this search box.

DEMOKRATSKI FRONT UKAZUJE NA POTENCIJALNE ZLOUPOTREBE U RUDNIKU UGLJA U POSTUPKU JAVNE NABAVKE

Iako ugovor između Rudnika uglja i agencije „Vector system security” na poslovima obezbjeđenja imovine ističe 1. marta, poslovodstvo Rudnika uglja je 28. decembra raspisalo javni poziv za odabir agencije koja će poslove obezbjeđenja obavljati od 1. marta.

Funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović tvrdi da poslovodstvo koje čine kadrovi DPS-a, a koje predvodi izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić pokušava da ovaj posao da nekoj od agencija čiji je vlasnik blizak bivšoj vlasti. Bojović navodi da se sve radi kako bi se nastavilo sa izvlačenjem novca iz Rudnika i nakon što sadašnje poslovodstvo bude smijenjeno.

Slavoljub Popadić

Očigledno je da se određeni vremenski period iskoristio za zapošljavanje kadrova DPS-a u Rudnik uglja. Sada se sve radi dok se čeka izbor novog poslovodstva da se poslovi daju onim firmama koje su bliske bivšoj vlasti, odnosno da se izbjegne pošten javni poziv, gdje će svi imati iste mogućnosti za posao. Nažalost, u veoma loše poslove su se upustili oni koji danas čine poslovodstvo Rudnika uglja. Mislili smo da će stati nakon paljenja dokumentacije ove kompanije, ali se oni ponašaju kao da im niko ništa ne može i kao da će se zaboraviti sve što su oni radili. Takav je slučaj i sa javnim pozivom za izbor agencije za obezbjeđenje imovine. Čvrsto vjerujem da su se prestavnici sadašnjeg poslovodstva prevarili i da će vrlo brzo morati da polože račune za sve što su radili i što rade – kazao je Bojović.

On je sadašnjim članovima menadžmenta Rudnika uglja, koji učestvuju u prljavim radnjama, poručio da su „kratkovidi” i da samo misle o trenutnim zadovoljstvima, ali ne i onome što će se dešavati u narednom periodu.

– Svi oni koji su činili ili čine nedozvoljene i nezakonite radnje ili obavljaju prljave poslove, koristeći takozvane zakonske praznine, moraju da znaju da sebe diskvalifikuju za sve naredne menadžerske poslove u Crnoj Gori – kazao je Bojović uz napomenu da niko neće zaboraviti kako su pojedina lica koristili period smjene vlasti da nanesu što više štete građanima.

Prema podacima iz objavljenog tendera, posao obezbjeđenja imovine Rudnika uglja u trajanju od jedne godine procijenjen je na 550 hiljada eura. Rok za predaju potrebne dokumentacije je istekao a u Rudniku uglja tvrde da je u toku postupak pregleda i ocjene pristiglih ponuda. Istovremeno na pitanje upućeno izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću da li ima prostora za zloupotrebe u ovom slučaju dobili smo odgovor da se radi o planiranoj dinamici poslovanja.

– Takve tvrdnje su apsolutno netačne i oglas iz 2019. godine je objavljen u decembru. Javni poziv za nabavku usluga zaštite lica i imovine Rudnika uglja je objavljen u skladu sa Planom javnih nabavki za 2020. godinu. I ove, kao i prethodnih godina postupak je pokrenut shodno planiranim rokovima i dinamici, u poslednjem kvartalu godine, kako bi se nesmetano odvijali svi planski zadaci u kompaniji. Shodno navedenom je jasno da realizacija ovih aktivnosti nema nikakve veze sa najavljenim promjenama u upravljačkoj strukturi – saopšteno je „Danu” iz informativne službe Rudnika uglja.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor