Vuković odlazi iz zdravstvenih razloga

Presjednik Opštine Šavnik Podnio Ostavku

ŠAVNIK –Predsjednik Opštine Šavnik Vlatko Vuković od juče više nije na toj funkciji. Na sajtu Opštine je navedeno da je Vuković podnio ostavku zbog zdravstvenih problema, te da se sugrađanima zahvalio na povjerenju i dosadašnjoj saradnji. Da su zdravstveni razlozi u pitanju Vuković je juče potvrdio i novinarima ističući da je u sadašnjem trenutku podnošenje ostavke najodgovorniji potez.


-Nadam se da će sve ovo brzo proći i da ću potom sa zadovoljstvom biti na raspolaganju i saradnicima i svim građanima Šavnika- rekao je kratko Vuković.

Od prije nekoliko mjeseci Vuković je na bolovanju jer je bio inficiran korona virusom. Kovid 19 je, međutim, prouzrokovao i druge zdravstvene probleme zbog čega u predstojećem periodu nije u mogućnosti da obavlja svoje radne obaveze. Na čelo šavničke opštine izabran je početkom prošle godine, odnosno 30. januara, a nakon što je iznenada preminuo dotadašnji predsjednik Mijomir Vujačić. Vuković je predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) koja godinama unazad ima vlast u Šavniku. U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi funkciju predsjednika Opštine, do izbora novog, vršiće potpredsjednica Opštine Milijana Ašanin.

B.B.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor