Vlada sjutra saopštava konačnu odluku o novoj avio-kompaniji Predrag Todorović direktor To Montenegro, u bordu i Italijan

Vlada će u četvrtak donijeti konačnu odluku o izvršnom direktoru i odboru direktora nove nacionalne avio-kompanije To Montenegro, saopštili su juče iz Ministarstva finansija

Predrag Todorović

Oni su dodali da je Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u DOO To Montenegro utvrdila predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije.

“Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države. O predlogu liste kandidata Vlada će odlučivati na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 4. februar”, naveli su iz Ministarstva finansija, na čijem čelu je Milojko Spajić.

U saopštenju nisu navodili ko će biti izvršni direktor i pet članova borda direktora nove avio-kompanije.

Prema informacijama Dana, za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije biće imenovan Predrag Todorović.

On je više od deceniju u evropskoj avijaciji. Prema podacima sa njegovog linkdin profila, Todorović je od 2010. do 2018. godine radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet, dok je od tada u Citizen plane.

To je firma koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu.

Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija. Na svom profilu je naveo i da se bavio vaterpolom.

Izbor Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, prema informacijama Dana.

Iz izvora bliskih Vladi saznali su i da će jedan od članova borda biti stranac.

Riječ je o državljaninu Italije, koji je poslao CV na konkurs za izbor članova borda direktora nove kompanije.

Takođe, kako su saznali, u novoj avio-kompaniji neće biti političkih kadrova.

Iz Ministarstva finansija su naveli da su u Komisiji koja je birala članove borda i izvršnog direktora ministar finansija Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka javne uprave Tamara Srzentić i ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Ništa od letova do 20. februara

Dok Vlada formira novog avio-prevoznika, u Montenegro Airlinesu ne prestaju problemi.

Prema informacijama Dana, račun tog preduzeća blokirala je i Međunarodna institucija za telekomunikacije u avijaciji (SITA) zbog duga od preko 100 hiljada eura.

To dodatno komplikuje plan MA da obnovi letove, kako ne bi izgubio licence i slotove.

Zbog problema sa SITA, MA, prema pouzdanim informacijama Dana, neće poletjeti do 20. februara.

Preduslov za polijetanje je da plate taj dug.

Izvor: FOS Media

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor