Search
Close this search box.

Sva djeca do šeste godine primaće dječji dodatak

Sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine života će primati dječji dodatak u iznosu od 30 eura, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 eura (što je značajno povećanje) do navršene 18. godine, saopštio je poslanik GP URA Miloš Konatar.

On je kazao da je dječji dodatak za svu djecu u Crnoj Gori rezultat dogovora URA, Demokrata, DF-a, SNP-a, Ministarstva finansija i Vlade. 
 
“Ovo je veliki korak za Crnu Goru. Velika stvar za naše najmlađe je postignuta i zahvaljujući inicijativi, komunikaciji i razumijevanju Milojka Spajića i Alekse Bečića”, dodao je on. 

On je podsjetio da borba za dječje dodatke traje još od 2015. godine kada su tadašnji poslanici, a sadašnji ministar i potpredsjednik Vlade Mladen Bojanić i Dritan Abazović predložili izmjene zakona da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječje dodatke, a da ugrožene kategorije djece primaju 50 odsto veće naknade.

“Poslanici DPS-a tada su glasali “protiv”. Činjenica da će svako dijete u Crnoj Gori primati dječji dodatak predstavlja jedan od najvećih uspjeha Građanskog pokreta URA  i svakako moj lično od kada sam u politici. Ponosan sam što ćemo pomoći djeci i roditeljima. Gledajmo u budućnost! Može Crna Gora”, poručio je Konatar.

Izvor: FOS Media

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor