Više prevezenih putnika u drugom kvartalu

Podaci pokazuju da rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 58,5 odsto, drumskom 89,7 odsto, lokalnom drumskom 7,3 odsto i prevozu putnika na aerodromima 129,6 odsto

Prevoz putnika u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom i aerodromskom saobraćaju

Podaci Monstata pokazuju da rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 58,5 odsto, drumskom 89,7 odsto, lokalnom drumskom 7,3 odsto i prevozu putnika na aerodromima 129,6 odsto.

“Kod prevoza robe u drugom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine rast se bilježi u u željezničkom 97,3 odsto i ukupnom prometu robe u lukama 40,9 odsto, a pad kod prevoza robe na aerodromima 21,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u drugom kvartalu je, u odnosu na uporedni period, porastao 38,9 odsto, a izmanipulisanih 58,4 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 71,77 hiljada što je 7,3 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 6,65 hiljada što je 46,6 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U drugom kvartalu drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 238 hiljada tona robe.

“U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 91,6 odsto ili 218 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 8,4 odsto ili 20 hiljada tona prevezene robe.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor