Search
Close this search box.

(Video) Bjelopoljski penzioneri, danas nastavili sa prikupljanjem potpisa za povećanje minimalnih penzija

Bjelopoljski penzioneri su danas na trgu nastavili sa prikupljanjem potpisa, za povećanje minimalnih penzija i smjenu predstavnika Saveza udruženja penzionera Miodraga Radulovića, koji je kao član radne grupe za izmjene Zakona o PIO, glasao protiv predloga sindikata da se minimalna penzija poveća sa trenutnih 125 eura.

       Foto: Portal sjevercg

Potpredsjednik Udruženja invalida rada Marko Hajduković za Portal sjevercg je kazao, da su bjelopoljski penzioneri kako su i najavili danas nastavili sa prikupljanje potpisa i već je prikupljeno preko 500 potpisa, ali je u planu da se prikupi nekoliko hiljada.

On je kazao, da će nakon što se prikupe potpisi, iste proslijediti svim relevantnim institucijama, pored ostalog Vladi i Skupštini Crne Gore, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, kao i predsjedniku opštine Petru Smoloviću.

,,Takodje, pozivamo udruženje penzionera Bijelo Polje i njegovog predsjednika Ratomira Bulatovića, da izadje javno i kaže, dali je za povećanje penzija, ili se i on solidariše sa Miodragom Radulovićem, članom radne grupe za izmjenu Zakona o PIO”.

Revoltirani smo postupkom kolege iz Saveza penzionera. Prosto je neshvatljivo da taj čovjek ne voli da se povećava penzija. Kako drugačije protumačiti takav njegov gest, osim da se radi o nečem nevjerovatnom. No, da bi se razuvjerila populacija penzionera sa najnižim primanjima, on lično treba da iznese u javnost opravdanost takve odluke – kazao je Hajduković.

Ni laičkoj javnosti ne treba posebno obrazlagati na šta se to misli. Smatramo da u konkretnom slučaju i nadležni organi, i to oni pravi koji žele da profesionalno rade svoj posao, treba da se pozaabave takvom Radulovićevom odlukom. Sve dok to ne izađe na čistac, sumnjamo da se radi o nečasnim radnjama – dodao je Hajduković.
On je pozvao sve mjesne odbore i Udruženje penzionera Bijelog Polja da dignu glas protiv „samovolje” svoga izabranog predstavnika u Savezu penzionera.
Ukoliko to ne urade, smatraćemo da su aminovali njegov postupak i da su zadovoljni postojećim primanjima, gdje je većina sa minimalnim iznosom – poručio je Hajduković.
On je ocijenio da je penzija od 125 eura ispod svih minimuma i da mora biti povećana na najmanje 200 eura, odnosno 70 odsto minimalne zarade, koju sa 193 treba povećati na najmanje 250 eura.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor