Veselin Mijač i Dušan Ban uzimaju hiljade iz budžeta preko zakupa poslovnih prostora

Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore i dalje mora da isplaćuje na hiljade eura iz budžeta na ime zakupnina za potrebe smještaja državnih institucija.

Tako su 3. avgusta ove godine isplatili 12.705 eura kompaniji “Prohouse”, koja je u vlasništvu Dušana Bana, čija porodica je u kumovskim vezama sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

Ista kompanija je na isti dan iz budžeta dobila i 1.418 eura na ime troškova električne energije.

Osim Banove firme država plaća zakup i kompaniji “Savana Commercial Retail”, koja je u vlasništvu Veselina Mijača, čelnika Fudbalskog kluba “Budućnost”.

Tako je na ime zakupa poslovnog prostora 3. avgusta Mijačeva firma dobila ukupno 10.648 eura.

Nakon što je na čelo Uprave za katastar i državnu imovinu Crne Gore došao Koča Đurišić neke cijene zakupa koje su ranije plaćane su smanjene, između ostalog i firmi “Prohouse”.

”Uprava za katastar i državnu imovinu još pregovara o smanjenju cijena sa određenim zakupodavcima, među kojima su i firme Bemax i Savana Commercial Retail, te stoga postoji mogućnost da se iznosi koji se izdvajaju za zakupe dodatno koriguju ukoliko dođe do dogovora sa zakupodavcima, u suprotnom, Uprava će biti prinuđena da prekine saradnju sa istima i traži povoljnije uslove kako bi dodatno smanjila troškove iz budžeta”, odgovoreno je u februaru ove godine iz te državne institucije, na pitanja jednog od medija.

izvor.adria tv

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor