Search
Close this search box.

Veliki požar i eksplozije na otpadu ka Tuzima, vatra guta automobile

Požar je zahvatio otpad sekundarnih sirovina na obali Cijevne

Veliki požar izbio je oko 13 časova na auto-otpadu koji se nalazi na putu prema Tuzima. Na terenu je veliki broj vatrogasaca.

požar Cijevna
foto: Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada

Oko 15 sati bila je velika eksplozija na otpadu, a silina detonacije je prebacila vatru preko pruge i puta i zapalila i livadu.

Požar Otpad Tuzi – Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada
00:00
/
00:19
Požar na otpadu
Požar na otpadu
00:00
/
00:56

U pitanju je otpad sekundarnih sirovina. Vatra trenutno guta automobile uz samu prugu prema Tuzima.

Požar na otpadu
Požar na otpadu
00:00
/
00:29
Požar, otpad
00:04
/
01:59

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada je saopšteno da im je požar prijavljen u 13.34 časova i da je velikih razmjera.

požar otpad Tuzi
00:01
/
01:35

Kako su saopštili iz Službe zaštite, vatrogasci trenutno pokušavaju da lokalizuju požar, odnosno da ga stave pod kontrolu.

Vlasnik otpada nije želio da daje izjavu “Vijestima”, navodeći da ne zna šta bi mogao da kaže. Prethodno je kazao da ne zna šta je uzrok požara i da se dogodio iz čista mira.

Požar
00:00
/
00:57

Požar ogromnih razmjera zahvatio je otpad na obali Cijevne, sa lijeve strane kada se prođe most na toj rijeci na Kućama Rakića.

Požar na otpadu
00:00
/
00:36

Komandir Službe zaštite i spasavanja u Podgorici Goran Janković rekao je da su sve raspoložive ekipe vatrogasaca trenutno na terenu, odnosno deset vozila sa trideset vatrogasaca i da se radi o veoma opasnom otpadu i požaru, zbog čega su podnijeli prijavu i Ekološkoj inspekciji.

On je istakao da trenutno su napravili prsten oko kuće u sklopu otpada i prekinuli požar na jednom mjestu, ali je problem parcela do, gdje se nalazi i nekoliko cistijerni, koje ne mogu pomjeriti.

Požar, Tuzi
Požar, Tuzi
00:00
/
00:51

Janković je pozvao nadležne, odnosno Direktorat za zaštitu i spašavanja zbog toga što od grada do Tuzi ne radi nijedan hidrant, zbog čega su vatrogasci morali kamione da vraćaju u Podgoricu u Vatrogasni dom, da bi dopunjavali vodu.

On je pojasnio da nijedan veliki objekat – poput hangara, benzinskih pumpi nema hidrant koji radi.

“Pogotovo ovakav otpad mora da ima hidrantsku mrežu”, naveo je Janković.

Vatrogasci će, kako je kazao, vjerovatno morati da dežuraju cijelu noć, da je velika količina opasnog otpada na licu mjesta i da je bilo nekoliko eksplozija.

Osim vatrogasaca na terenu je i veći broj policajaca.

U pokušaju da lokalizuju požar vatrogascima pomažu i radnici sa otpada, koji specijalnom mašinom uklanjaju na sigurno veliku količinu kablova i žica kako ih ne bi vatra zahvatila.

Radnici pomažu i u uklonjanju otpada u blizini kuće u sklopu otpada kako bi spriječili da je vatra ne zahvati. Radnici uklanjaju ručno veliki broj automobilskih guma.

izvor: vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor