Večeras proglašavaju konačne rezultate lokalnih izbora u Pljevljima

Gospić je rekao da su Odluku Ustavnog suda, o odbijanju prigovora na rezultate izbora, dobili jutros iza deset časova i da imaju zakonski rok da u roku od 12 sati održe sjednicu i proglase konačne rezultateSjednica Opštinske izborne komisije na kojoj će se proglasiti konačni rezultati lokalnih izbora održanih 23. oktobra prošle godine održaće se večeras u 18 časova.

To je Vijestima kazao predsjednik Opštinske izborne komisije u Pljevljima Čedo Gospić.

Gospić je rekao da su Odluku Ustavnog suda, o odbijanju prigovora na rezultate izbora, dobili jutros iza deset časova i da imaju zakonski rok da u roku od 12 sati održe sjednicu i proglase konačne rezultate.

Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim koalicionim partnerima BS, SD, i SDP-om podnijela je pola sata prije isticanja zakonskog roka, prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji u Pljevljima zbog kako navode povrede biračkog prava tokom izbora održanih 23. oktobra na dva manja biračka mjesta u selima Potpeće i Premćani.

Prigovor je prvo odbila Opštinsa izborna komisija a potom i Državna izborna komisija, nakon čega je Koalicija kju je predvodio DPS podnijela žalbu Ustavnom sudu, koji do skoro nije imao kvorum za odlučivanje.

U prigovori navode da na tim mjestima nijesu obezbjeđeni uslovi za glasanje lica sa invaliditetom.

Pobjednici izbora u Pljevljima optužili su DPS i njihove koalicione partnere koji su ubijedljivo poraženi u Pljevljima da opstruira proces smjene lokalne vlasti.

Na izborima 23. oktobra koalicija Demokratskog fronta “Za bolja Pljevlja” osvojila je najviše mandata 12, Koalicija DPS, BS, SD i SDP devet, Koalicija Demokrate Pokret za Pljevlja i Ujedinjena Crna Gora sedam, Evropa sad četiri i SNP-URA dva mandata.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor