Search
Close this search box.

Uz podršku Glavnog grada otvoren kafe Kaldrma u Staroj Varoši

Još jedna biznis ideja realizovana je zahvaljujući podršci Glavnog grada, pa stanovnici i posjetioci Stare varoši danas imaju priliku da uživaju u prijatnom ambijentu ugostiteljskog objekta “Kaldrma”. Gradonačelnik  Ivan Vuković posjetio je konobu, u okviru koje postojie i suvenirnica i galerija, i tom prilikom istakao da uređenje ovog prostora kroz rekonstrukciju ulica, te kreiranje ovog i sličnih sadržaja, doprinosi oživljavanju starog gradskog jezgra, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

“Imam veliko zadovoljstvo da posjetim novi ugostiteljski objekat, suvenirnicu i konobu Kaldrma koja se nalazi u Ulici Keše Đurovića, jednoj od najstarijih ulica u Staroj varoši, samim tim i u Podgorici. Ovaj objekat je nedavno obnovljen zahvaljujući finansijskoj podršci, između ostalog, Glavnog grada u okviru našeg projekta koji ima za cilj da podstakne razvoj preduzetništva u starom urbanom gradskom jezgru.

Koristeći sredstva Glavnog grada, naša sugrađanka Branka Tomović je adaptirala prostor i učinila ga vrlo lijepim. Danas imamo priliku da čujemo da tu već dolaze i  turisti, polako ali sigurno da se investicija isplaćuje, i to je jedan od brojnih primjera uspješnih realizacija biznis ideja zahvaljujući projektima podrške Glavnog grada. U Staroj varoši sada imamo nekoliko suvenirnica, galerija, imamo i jedan hostel, tako da polako, ali sigurno ona naša vizija da unaprijedimo ambijent Stare varoši se ostvaruje”, kazao je Vuković.

Gradonačelnik Vuković je tom prilikom najavio i novi konkurs podrške za razvoj preduzetništva u Staroj varoši i Draču.

“Pored ulaganja u infrastrukturu i kaldrmisanje ulica, bili smo svjesni da to neće biti dovoljno da Stara varoš oživi u punoj mjeri, i da je za to potrebno da tu dobijemo nove ekonomske sadržaje. Ovo je svakako jedan sjajan primjer te vrste,  budući da ćemo u narednih deset dana raspisati novi javne poziv za dodjelu subvencija za ljude koji žele da pokrenu novi biznis u Staroj varoši i na Draču. Pozivam naše sugrađane koji imaju neku biznis ideju da se prijave. Do sada smo za te namjene utrošili 100.000 eura i vjerujem da je to sjajno potrošen novac kada vidim šta je, recimo, naša sugrađanka Branka Tomović uradila sa tim sredstvima”, zaključio je Vuković.

Vlasnica ugostiteljskog objekta “Kaldrma”, Branka Tomović, istakla je da je zahvaljujući podršci Glavnog grada, uspjela da realizuje biznis ideju.

“Sredstva sam uložila u kafić, galeriju i suvenirnicu. Nekih 15 godina sam pokušavala da je otvorim, zahvaljujući Glavnom gradu uspjela sam da realizujem ovu svoju ideju. To je jedan divan projekat za sve Starovarošane. Očekujem da se i drugi ugledaju, otvore nešto i u Staroj varoši i u glavnom gradu“, zaključila je Tomović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor