Search
Close this search box.

Usvojena žalba Bojana Zvicera. Pravda spora, ali dostižna, Injac povrijedila upravni postupak

Bojan Zvicer, vodnik I klase u Vojsci Crne Gore 1. marta 2022. dobio je Rješenje o otkazu, koje mu je pripremila tadašnja ministarka odbrane Olivera Injac. Antena M pisala je o tom nečasnom otpustu za koji Zvicer nije dobio nikakvo objašnjenje.

U uručenom Rješenju o otkazu razlog ovakvog postupka Ministarstva opravdava se navodnim “bezbjednosnim smetnjama” koje proizvodi djelovanje Bojana Zvicera kao vodnika I klase u VCG.

U razgovoru za Antenu M, Zvicer je tada istakao da će pravnim putem potražiti pravdu. I zaista, svoj cilj je postigao.

Naša redakcija danas je imala uvid u Rješenje kojim se usvaja žalba Bojana Zvicera i poništava rješenje Ministarstva odbrane o otkazu od 23.02.2022, te se vraća prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje.

Kako se navodi u obrazloženju Rješenja, “Komisija za žalbe je utvrdila da prvostepeni organ u postupku donošenja pobijanog rješenja, nije postupio u skladu sa odredbom člana 115 Zakona o Vojci Crne Gore, kojom je propisano da prije donošenja odluke, odnosno rješenja o stanjimau okolnostima koje su od značaja za donošenje odluke, odnosno rješenja, kao i da nije postupio u skladu sa odredbama čl. 14 stav 2 i 111 Zakona o upravnom postupku, kojim je propisano da je prije donošenja rješenja javnopravniorgan dužan da obavijesti stranku o rezultatima ispitnog postupka, te stoga, Komisija cijeni da je prvostepeni organ počinio povrede pravila postupka”.

Ovo je još jedan u nizu dokaz kako je radila apostolska vlada Zdravka Krivokapića i koliko je “ekspertski” oštetila Crnu Goru i unizila njen stručan kadar.

No, pravda je spora, ali doztižna, kako stara izreka kaže, a slučaj Bojana Zvicera dokazuje upravo to.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor