Search
Close this search box.

URA ne ucjenjuje, mi treba da vodimo vanjske poslove

Građanski pokret URA ne ucjenjuje, već za razliku od vas javno i bez dileme saopštava svoje stavove, i oko sastava Vlade, i oko svih drugih pitanja, poručio je generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić.

On je u odgovoru poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću, koji je sinoć ocijenio kako premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović blokira naš evropski put, rekao kako smatraju da bi URA trebalo da vodi resor vanjskih poslova.

“I danas, nakon što je juče postignuta saglasnost oko mandatara, Demokrate pokazuju da je njihov jedini cilj da sabotiraju dogovor, te da je za njih svaki predlog URE – neprihvatljiv. URA ne ucjenjuje, već za razliku od vas, javno i bez dileme saopštava svoje stavove, i oko sastava Vlade, i oko svih drugih pitanja. Vi za razliku od toga do danas ništa konkretno nijeste predložili, niti imate bilo kakav plan, osim da nanesete štetu URI i zaustavite Abazovića u borbi protiv mafije”, rekao je Radovanić.

Tako je, kaže on, bilo “i kada ste srušili Vladu, vođeni ličnim a ne javnim interesom i animozitetom prema jednom čovjeku”.

“I tu neozbiljnost vide građani. Naravno da smatramo da vanjske poslove treba da vodi URA i sačuva spoljnopolitički kurs kao što smo to radili protekle dvije godine. Nijeste valjda mislili da smo spremni da dovodimo u pitanje spoljnopolitičku orjentaciju Crne Gore, dajući je u ruke onima koji nemaju stav niti o jednom važnom državnom pitanju”, rekao je Radovanić i dodao: “Vaša netrpeljivost prema premijeru Abazoviću dovoljno govori o vama i problemu koji sami, nekako morate da riješite. Što prije ga riješite biće to na dobrobit svih građanki i građana Crne Gore”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor