Search
Close this search box.

Upoznavanje sa osnovnim likovnim tehnikama

U Umjetničkoj koloniji Danilovgrad od početka marta u toku je Škola crtanja, slikanja i vajanja. Pod mentorstvom akademskih vajara Jovete Ljumovića i Velibora Pavićevića polaznici škole se kroz programski utvrđene aktivnosti upoznaju sa osnovnim likovnim tehnikama i disciplinama.  Upoznavanje sa osnovnim likovnim tehnikama

Školu pohađa 52 polaznika uzrasta od sedam do dvadeset četiri godine. Među njima su dva polaznika iz NVO ,,Rastimo zajedno“. Časovi su svakog radnog dana u terminima usklađenim prema ostalim obavezama polaznika i grupama u zavisnosti od njihovog uzrasta. Trajaće dva mjeseca. Nakon završetka škole biće organizovana izložba radova.

– Srednja likovna škola ,,Petar Lubarda“ sa Cetinja nam je uputila poziv za učešće na likovnom konkursu ,,Mali likovni susreti“ koji organizuju jedanaesti put za sve osnovne škole u Crnoj Gori. Tema će biti ,,Ptica“ i samo učešće u takvoj konkurenciji i nagrade predviđene na tom konkursu su dodatni motiv za vrijedne, kreativne i talentovane polaznike i njihove mentore – istakla je poslovna direktorica Umjetničke kolonije Danilovgrad Vesna Jovović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor