Ukrajinci prodaju trofej sa Eurosonga da bi pomogli vojnicima: Idemo po novu pobjedu

Grupa Kalush Orchestra, koja je pod zastavom Ukrajine nedavno osvojila 66. izdanje Eurosonga u Italiji, danas je putem zvanične Instagram stranice obavijestila svjetsku javnost da će pobjednički trofej prodati tokom aukcije, a novac potom iskoristiti kako bi na taj način muzičari pomogli ukrajinskoj vojsci u ratu protiv Rusije.

Biće to prvi put u istoriji da neki pobjednik Eurosonga prodaje pobjednički trofej. Uz to, na aukciji će se naći i popularni šešir koji frontmen grupe Oleg Psijuk maltene nije skidao tokom boravka u Torinu.

Pravila, kako je objavljeno na Instagram stranici benda, nisu komplikovana. Do subote u 19 časova treba uplatiti minimum pet eura na žiro-račun benda, koji je dostupan na njegovom Instagram profilu.

Što više uplata bude izvršeno – veća je vjerovatnoća da ćete osvojiti trofej, pošto će sa partnerom bend dobitnika izvući uz pomoć specijalne aplikacije i putem slučajnog odabira.

Zanimljivo, moguće je koristiti i sve popularnije kriptovalute.

“Možete učiniti da simbol naše pobjede na Eurosongu bude i simbol još jedne velike pobjede Ukrajine. Na Eurosongu smo osvojili rekordan broj glasova publike. Hajde sada da oborimo rekord dobrotvornih donacija. Sva prikupljena sredstva idu u fond organizacije koji pomaže u snabdjevanju ukrajinske vojske. Svaki euro koji donirate pomoći će da se spase životi ukrajinskih vojnika”, poručili su muzičari.

izvor: CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor