Search
Close this search box.

Uhapšeno osam službenika Uprave za inspekcijske poslove

Kriminalistička policija uhapsila je osam službenika Uprave za inspekcijske poslove A.M. (63) iz Ulcinja, V.V. (61) iz Podgorice, M.K. (48) iz Podgorice, M.S. (53) iz Podgorice, Z.V. (55) iz Nikšića, S.K. (45) iz Herceg Novog, V.Š. (64) iz Plava i A.Š. (37) iz Petnjice zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Kako su kazali iz Uprave policije, višemjesečnom kriminalističkom obradom prikupljeni su dokazi da su ove osobe tokom ljetnje turističke sezone prošle godine u Ulcinju počinili zloupotrebe.

“Ova lica su, sumnja se, prilikom kontrola iz svoje nadležnosti kod poreskih obveznika – ugostiteljskih objekata utvrdili nepravilnosti u radu, tačnije nepravilnosti u obračunu i plaćanju potrebnih obaveza prema budžetu, nakon čega nijesu sačinjavali zapisnike o izvršenoj kontroli, te nijesu konstatovali utvrđene prekršaje, čime su omogućili kontrolisanim poreskim obveznicima dalji nezakonit rad i sticanje protivpravne imovinske koristi a sve na štetu budžeta Crne Gore”, piše u saopštenju.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor