Search
Close this search box.

Trenutno još samo jedna osoba oboljela od COVID 19, Crna Gora sve bliže corona free destinaciji

“Od posljednjeg presjeka laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su završile analizu 164 uzoraka u sklopu pretraga na infekciju novim koronavirusom”,, saopšteni je iz IJZ.

Prema njihovim riječima na osnovu rezultata utvrđeno je da su se opravila dva slučaja tako da je broj trenutno oboljelih jedan i to u Gusinju. Od početka epidemije registrovane su ukupno 324 oboljele osobe dok je oporavljenih 314.

“Među obrađenim uzorcima uzetim tokom jučerašnjeg dana, utvrđen je i pozitivni nalaz koji se vodi kao importovan slučaj. Rezultati ponovljenih testiranja su bili negativni što ukazuje da se najvjerovatnije radilo o infekciji koja je bila u završnoj fazi, sa relativno malim brojem virusnih kopija čime je potencijalna zaraznost pacijenta minimalna”, pojasnili su iz IJZ.

Riječ o stranom državljaninu koji je učestvovao u prometu roba. Prvo testiranje je pokazalo da je importovani slučaj pozitivan,  a naknadna testiranja da je negativan. Iz Instituta ističu da se, s obzirom na specifičnost slučaja i dalje se radi na klasifikaciji slučaja.

Zbog prisutnog, kako navode, iako objektivno malog epidemiološkog rizika, osobe koje su bile u kontaktu sa oboljelim su identifikovane i preventivno smještane u samoizolaciju.

“Njihovo stanje uz periodično uzorkovanje će se pratiti u narednim danima dok se dalje epidemiološko istraživanje nastavlja”, zaključuju u IJZ.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor