Search
Close this search box.

Uhapšeno devetoro zbog kršenja mjera o kretanju

Policija je u Kolašinu, vršeći saobraćajnu kontrolu, zaustavila putničko motorno vozilo u kojem su se nalazili Podgoričani M.M. (34) i R.M. (37) a koji nijesu imali izdatu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

“Prikupljena su obavještenja na okolnosti njihovog boravka van opštine stanovanja i o svemu je obaviješten nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo kao nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Zbog sumnje da su izvršili ovo krivično djelo M.M. i R.M. su lišeni slobode”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, u Kolašinu je kontrolisan Budvanin (39), koji je takođe upravljalo putničkim motornim vozilom, a nije posjedovao neophodnu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

“Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac, te je D.S. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.”

Hapšenje i na Cetinju

Takođe, policija je u Cetinju uhapsila T.Ž. (36), državljanina Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. On je, kako se navodi, zatečen u kršenju mjere zabrane međugradskog saobraćaja.

“Osim toga, cetinjska policija je juče lišila slobode bezbjednosno interesantno lice R.M. (27), kao i lica K.M. (29), P.I. (27) i K.S. (19), svi iz Cetinja, jer su zatečeni u kršenju naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela o zabrani kretanja i zadržavanja dva ili više lica na javnom mjestu, čime su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, saopšteno je iz policije.

Krivična prijava podnijete je i protiv A.B. (37) iz Bara, koji nije imao potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

“Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navode iz policije.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor