UCG prihvatio Vladin poziv na dijalog

Kako su rekli, otvoren i iskren dijalog, neopterećen predrasudama, ultimatumima i isključivostima, temelj je stabilne, sigurne i snažne Crne Gore.

Univerzitet Crne Gore (UCG) prihvatio je Vladin poziv na dijalog o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i pronađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive.

Iz UCG-a su kazali da je rektor Univerziteta Danilo Nikolić u odgovoru upućenom premijeru Dušku Markoviću, kazao da podržavaju razvoj demokratske, progresivne, evropske Crne Gore i njen dalji napredak ka punoj integraciji u porodicu najrazvijenih država Evrope i svijeta.

„Univerzitet svojim naučnim i ljudskim kapaciteta, koji nijesu mali, stoji na raspolaganju Vladi, svom osnivaču, za svaku njenu inicijativu koja je usmjerena ka dobrobiti crnogorskog društva, unapređivanju demokratskih standarda, i jačanju atmosfere dijaloge, tolerancije i poštovanja različitosti“, navodi se u odgovoru.

Kako su rekli, otvoren i iskren dijalog, neopterećen predrasudama, ultimatumima i isključivostima, temelj je stabilne, sigurne i snažne Crne Gore.

„Crna Gora je kroz svoju dugu istoriju prolazila kroz brojne izazove, ipak nas je ta naša, iako često tragična istorija, dovela do najveće vrijednosti za sve nas – naše nezavisne države, kao osnove za svaki dalji napredak pred izazovima sa kojima se susrećemo“, kazali su iz UCG-a.

Oni su naglasili uključenost i senzibilitet UCG-a u aktuelnom trenutku za crnogorsko društvo i podsjetili da je Univerzitet započeo krajem prošle godine seriju okruglih stolova pod nazivom „Crna Gora 2030“ koji su upravo usmjereni na dijalog.

„Dakle, i na ovaj način, koji je samo jedan mali dio kontinuiranih aktivnosti Rektorata, naših organizacionih jedinica i naših profesora, Univerzitet želi da igra snažnu ulogu u crnogorskom društvu i u naporima da se ono učini boljim i naprednijim“, navodi se u odgovoru.

Izvor:Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor