Search
Close this search box.

Ubrzano širenje koronavirusa

Širenje novog koronavirusa je ubrzano, upozorio je danas predsjednik Kine Si Đinping nakon posebnog sastanka Vlade.

(Foto: Beta/AP) (Foto: Beta/AP)

Njegova zemlja suočava se sa ozbiljnom situacijom, upozoreno je uz informacije da je od novog koronavirusa dosad smrtno stradalo najmanje 56 osoba, dok je skoro 2.000 zaraženih. Virus se prvi put pojavio u decembru u kineskom gradu Vuhan.

U međuvremenu su britanski istraživači upozorili da postoji realna mogućnost da Kina neće moći obuzdati virus, piše BBC. Izdate su i restrikcije u vezi sa putovanjima, a od nedjelje privatnim vozilima zabranjeno je da ulaze u centar Vuhana.

Nakon najave gradnje jedne montažne bolnice u tom gradu, najavljena je gradnja i druge sa 1.300 kreveta, koja bi trebalo da bude završena za 15 dana, objavio je list People’s Daily.

Specijalni vojni medicinski timovi upućeni su u provinciju Hubei, u kojoj se nalazi grad Vuhan, a brojni događaja organizovani u povodu Kineske nove godine su otkazani.

Širom kineskih gradova medicinski timovi mjere temperaturu putnicima, a u nekoliko gradova su zatvorene željezničke stanice kako bi se izbjeglo širenje virusa u gužvama.

U Hong Kongu je proglašen najviši nivo uzbune i produžen raspust u školama. Još nekoliko zemalja u izolaciji liječi oboljele.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor