Search
Close this search box.

U pritvoru zbog droge zadržana dva Nikšićanina, ostali pušteni da se brane sa slobode

U akciji policije uhapšeno je šest osoba navodno osumnjičenih za uličnu prodaju droge, saznaju Vijesti.

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu, u policijskom pritvoru zadržani su Nikšićani Rajko Baćović (54) zvani Džeger i Marko Jevrić (29), uhapšeni u policijskoj akciji “Kvart”.

Ostali osumnjičeni za uličnu prodaju droge – Aleksandar Kovačević (44), Andrija (21) i Pavle Mićunović (20) iz Nikšića i Danilovgrađanin Milan Grgurović (37), nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

“Slobode su lišeni M.J. (29), A.K. (44), R.B. (54), P.M. (20), A.M. (21), i M.G. (37) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je ranije danas iz Uprave policije.

Danilovgrađanin Milan Grgurović, 2011. godine lažno je prijavio da je u februaru te godine prijetio novinarki Oliveri Lakić i članu njene porodice, nakon tekstova o fabrici duvana u Mojkovcu.

Oslobođen je optužbi, a nikada nije utvrđeno zašto je, odnosno za čiji račun je to uradio.

Iz UP su kazali da je ovo osmomjesečna planska aktivnost kodnog naziva „KVART II“, u okviru koje su danas izvršeni pretresi stanova i kuća na više lokacija u Nikšiću, Danilovgradu i Budvi.

Pronađene su i oduzete četiri ampule ulja kanabisa, manja količina municije i više mobilnih telefona sa sim karticama.

“Kroz policijsko – tužilačke aktivnosti koje su sprovođene tokom osam mjeseci policija je došla do sumnje da su pomenuta lica u dužem vremenskom periodu vršili tzv. uličnu distribuciju opojne droge kokain i marihuana. Zaplijenjeno je 15 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain kao i 16 pvc pakovanja opojne droge marihuane. Ukupno je procesuirano 21 lice”, piše u saopštenju.

Kazali su i da je protiv M.G. podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu postupajućeg tužioca iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici pomenuta lica su uz krivičnu prijavu privedena na dalju nadležnost.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor