U Pljevljima će pojačati kontrolu nepropisno parkiranih vozila

Obrađivači studije parkiranja na teritoriji opštine Pljevlja, koju je uradio Fakultet tehničkih nauka iz Novog sada ukazali su na problem nepropisnog parkiranja u gradu dok su kapaciteti postojećih parkirališta u gradu nedovoljno iskorišćeniOdjeljenje bezbjednosti Pljevlja će u narednom periodu, pojačati kontrolu nepropisno parkiranih vozila, naročito u blizini vrtića, škola, zgrade opštine, banaka i kod Pošte u Pljevljima.

„U vremenu od 24.3. do 31.3.2023.godine prema građanima će se preduzimati mjere sa akcentom na upozorenja, nakon čega će svi vozači biti sankcionisani, shodo odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima: „Vozač ne smije da zaustavi, odnosno parkira vozilo na mjestu na kome bi ono ugrožavalo bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka“, navodi se u saopštenju pljevaljske policije.

Policija je apelovala na građane da budu odgovorni i savjesni vozači i propisno parkiraju svoja vozila na za to predviđenim mjestima.

I obrađivači studije parkiranja na teritoriji opštine Pljevlja, koju je uradio Fakultet tehničkih nauka iz Novog sada ukazali su na problem nepropisnog parkiranja u gradu dok su kapaciteti postojećih parkirališta u gradu nedovoljno iskorišćeni.

Autori studije smatraju da bi sprečavanje nepropisnog parkiranja vozila dovelo do boljeg iskorišćenja postojećih parkirališta i do povećanja prihoda od parkinga.

Predlažu da se fizički sprieči parkiranje na trotoarima i drugim površinama van kolovoza uz pomoć stubića, visokih ivičnjaka ili pešačkih ograda, kao i da se pojača sankcionisanje parkiranja duž kolovoza, na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno.

Predlažu da se nabavi ili iznajmi specijalno vozilo (pauk) za potrebe uklanjanja automobile sa mjesta gdje je zabranjeno parkiranje ili uređaja za blokadu vozila (lisice).

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor