U petak zaprašivanje komaraca u Rožajama

Kako je saopšteno, Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Rožaje obezbijedio je sprovođenje preventivne dezinfekcije – tretman uništavanja komaraca, odraslih formi na području grada, kao jednu od opštih mjera prevencije u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Ilustracija
Ilustracija

Iz Opštine su obavijestili da će se u petak, 01.07.2022. godine, u večernjim satima vršiti zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Rožaje. Takođe ističu da zaprašivanje komaraca nema efekta kada temperatura padne ispod 19 C0 i preko 30 C0 , tako da će se u slučaju lošeg vremena akcija odložiti za naredni termin.

“Akcija će se izvoditi preparatom na bazi deltamethrina ew 20 formulacije koji kao rastvarač koristi vodu i samim tim ne zagađuje životnu sredinu. Aplikacija preparata vrši se pomoću uređaja tipa “IGEBA U15 HDM” sa vozila koji proizvodi i distribuira kap veličine 50-75 mikrona. Navedena veličina kapi probija kutikulu odrasle forme komarca i samo je ta veličina kapi smrtonosna za komarce. Preparat na bazi deltametrina formiran je od enkapsuluranih kapljica i rastvara se u vodi, te uz pravilnu primjenu obezbeđuje se distrubucija od 1,5 miliona aktivnih čestica u svakom kubnom metru vazduha na tretiranom prostoru.“

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor