U Mojkovcu biraju Delića

Sjednica Skupštine opštine (SO) Mojkovac na kojoj će biti izabran predsjednik te opštine biće održana početkom februara a na tu funkciju, najvjerovatnije, biće izbran nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Mojkovca” Vesko Delić. To je, između ostalog, rezultat dosadašnjih dogovora te koalicije “Ne damo Mojovac”, Demokrata i URA, koje će činiti vlast u Mojkovcu naredne četiri godine.

Delić, Foto: Za budućnost Mojkovca
Delić, Foto: Za budućnost Mojkovca

 

Vesko Delić (Demokratski fornt) je juče rekao da će se kolegijum šefova odborničkih klubova na kojem će biti određen tačan datum sjednice, održati danas, saznajemo od pouzdanog izvora.

“Još ne znamo da li će sjednica na kojoj će biti izabran predsjednik Opštine biti održana 1, 2. ili 3. februara. Sigurno je da se na toj sjednici neće birati i potpredsjednici Opštine. Taj dio posla biće završen na sljedećoj sjednici SO”, rekao je on.

Kako je objasnio, prema dosadašnjim rezultatima dogovora između konstituenata nove vlasti, potpredsjednici Opštine biće iz koalicije “Ne damo Mojkovac” i URA.

Delić kaže i da su dogovori pri kraju, ali “da još ima prostora za razgovor”.

Konstitutivna sjednica SO Mojkovac održana je 5. januara, a za predsjednika je izabran Marko Janketić iz Demokrata.

Lokalni parlament ima 31 odbornika: naredne četri godine činiće ga 14 odbornika koalicije koju je predvodio DPS, osam koalicije “Za budućnost Mojkovca”, četiri Demokrata, po dva iz Građanskog pokreta URA i koalicije “Ne damo Mojkovac” i jedan iz Ujedinjene Crne Gore. U tom gradu, na lokalnim izborima, održanim 5. decembra minule godine, DPS je poslije 16 godina izgubila vlast.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor