U Crnoj Gori 120 zaraženih virusom korona

Institut za javno zdravlje ispitao je, juče od 18 jutros do 8 sati, još 86 uzoraka od čega je 11 pozitivnih na koronavirus. Time je broj oboljelih u Crnoj Gori porastao na 120, saopštio je direktor Instituta Boban Mugoša. Novooboljeli su registrovani u Podgorici (10) i Nikšiću (1).

U karantinima se trenutno nalazi 1096 osoba, 50 manje nego prethodnog dana, saopštila je Vesna Miranović, dodajući da je 50 osoba sprovedeno u kućnu izolaciju.

„Prostor je dizinfikovan i spreman da primi novu grupu koja će danas oko 13:30 stići iz Srbije,“ navela je ona.

Mugoša je saopštio da je većina slučajeva povezano sa prethodnim slučajevima.

Ni najbogatija Vlada ne može pomoći ako ne slušate struku

Miranović je saopštila da cij ljekara nije policijski nadzor nad građanima, već da nadilazi i političke i sve druge ciljeve, a to je zdravlje građana.

„Jedna osoba koja je smještena u Studentskom domu u Podgorici je pozitivna na virus i sve osobe koje su bile sa njom u kontaktu su testirane i sve su negativne“, kazala je ona.

Mjere nijesu prestroge, dodala je ona.

Mi želimo da imamo sistem koji je potpuno spreman, ali moramo računati i na sve druge mogućnosti, rekao je Mugoša.

„Ako se ne budemo pridržavali mjera, plašim se da će nam i 300 respiratora biti malo,“ rekao je Mugoša.

u Lombardiji biraju koga će spasiti, jedino što može da nas spasi jeste da budemo disciplinovati, ako je to toliki problem, nemojte krivicu inputirati u tuđe dvorište.

„Ako  kažemo da treba da poštujete mjere, zar je to toliko teško ispoštovati. Ako ne budete disciplinovani, neće vam pomoći ni navjbogatija Vlada. Bogata moćna Italija zastala je pred problemom. Molimo vas da slušate struku,“ navela je Miranović.

Istakla je da je za sada sve pod kontrolom, te da tako treba i da ostane.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor