U bjelopoljskoj Opštoj bolnici do kraja godine biće izgrađeno dječje odjeljenje

Direktor bjelopoljske Opšte bolnice dr Kenan Erović je saopštio da će do kraja godine u potpunosti biti rekonstruisano Dečje odjeljenje na oko 900 kvadratnih metara. Kako je za „Dan“ kazao, novo odjeljenje će imati 39 kreveta, a kao novina postojaće i dnevna bolnica, intenzivna njega na dječjem odjeljenju, kao i sinepleks, igraonica, sopstveni vešeraj i „slana soba“. Ovo odjeljenje je smješteno na drugom spratu zgrade i imaće 30 soba, sa pratećim sadržajima.

Dr Erović je naglasio da je dosadašnje odjeljenje bilo u lošem stanju i ni prilikom useljenja nije zadovoljavalo potrebe u ovom dijelu zdravstvenih usluga.

– Radovi su u toku i otvaranje je planirano za kraj ove godine. Fondacija „Hemias“, na čijem čelu je Hajriz Brčvak, donirala je 328.000 eura za izgradnju tog odjeljenja – podsjetio je dr Erović, dodajući da je Centar za ekotoksikološka ispitivanja koji je nadležan za ispitivanja izvršio kontrolu i dostavio izvještaj u kojem se zaključuje da su ispunjeni uslovi za rad Dečje klinike u pogledu graničnih doza, što je čini apsolutno bezbjednom za boravak najmlađih pacijenata i medicinskog osoblja.

Ističe da je menadžment Opšte bolnice, kao jedan od prioriteta, postavio unapređenje opšte hirurgije u smislu obezbjeđivanja svih neophodnih uslova i nabavke medicinske opreme.

– Krajnji cilj unapređenja je povećanje broja operacija, kako bi upućivanje pacijenata u Klinički centar Crne Gore smanjilo samo na one pacijente čija se bolest ne liječi u okviru sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite – kazao je Erović.

Naglasio je da će se ljekarima i medicinskom osoblju u narednom periodu omogućiti neophodna usavršavanja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor