Search
Close this search box.

U Bijelom Polju zabrinjavajuća situacija, građani da nose maske

Pored pojačanih kontrola poštovanja mjera, na sastanku je izražena zabrinutost što Opšta bolnica u Bijelom Polju više nije čista bolnica, što će dodatno usložiti epidemiološku situaciju.

U Bijelom Polju aktivno je 217 slučajeva infekcije koronavirusom, dok je od posljedica virusa preminulo 16 osoba, podaci su koji zabrinjavaju i ukazuju da je epidemiološka situacija u našoj opštini zabrinjavajuća.

To je zaključak zajedničkog sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Mini štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a, na kojem je konstatovano da građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije u kojoj se Bijelo Polje nalazi, kao i da će sve inspekcijske službe kažnjavati sve koji ne budu poštovali mjere NKT-a.

Pored pojačanih kontrola poštovanja mjera, na sastanku je izražena zabrinutost što Opšta bolnica u Bijelom Polju više nije čista bolnica, što će dodatno usložiti epidemiološku situaciju, zbog čega je veoma važno da građani koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u vozilima javnog prevoza.

Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje, odnosno da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede.

I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na 10 m², ali ne više od njih 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga i da obezbijede poštovanje drugih mjera, u skladu sa uputstvom IJZ.

Takođe, još jednom se apeluje na građane da je organizacija svadbi zabranjena, te da će u narednom periodu Komunalna policija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje kontrolisati poštovanje mjera. Takođe biće kontrolisano poštovanje mjere koje se odnosi na zabranu primanje saučešća u kapelama i gasulhanama, kako u gradskim tako i na seoskim područjima.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor