U Baru uhapšene dvije osobe zbog ugrožavanja sigurnosti i napada na službeno lice

Policijski službenici barske policije podnijeli su krivične prijave protiv dvije osobe zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su pojasnili, uhapšen je R.D. koji je “uputio prijeteće riječi oštećenom” i biber sprejem isprskao lice koje ga je prijavilo i još jednu osobu.

“Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bar je 22. avgusta u 09.55 časova menadžer jednog stambenog kompleksa u tom gradu, prijavio vlasnika jednog od stanova u kompleksu, R.D. Nakon verbalne prepirke, R.D. je uputio prijeteće riječi oštećenom i u predjelu lica, koristeći biber sprej, isprskao lice koje je prijavilo događaj i još jednu osobu”, naveli su iz Uprave policije.

O događaju je, dodaju, upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama R.D. stiču elemenati bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

“Po nalogu tužioca R.D. je lišen slobode i priveden postupajućem tužiocu u zakonskom roku”, kazali su iz policije.

Osim toga, istoga dana, barska policija je, kako su saopštili, uhapsila i G.M. koji je verbalno uznemiravao zaposlene Islamskog centra u Starom Baru.

“On je nakon toga u prostorijama dežurne službe upućivao policijskim službenicima riječi prijeteće sadržine, uz prijeteću gestikulaciju. Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivična djela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor