U Baru odmara preko 20.000 turista

Uložili smo maksimalne napore da turistička sezona bude organizovana u punom kapacitetu. Siguran sam da ćemo i u avgustu bilježiti zavidne rezultate, i možemo da konstatujemo da je ovo rekordna turistička sezona koja je počela još u maju, istakao je Raičević

Na području barske opštine boravi ukupno 20.517 prijavljenih gostiju, što je na nivou prethodne godine.

Prema evidenciji Turističke organizacije Bar (TO), stranaca je 20.113, a domaćih gostiju 404, što je takođe na nivou prošle godine.

U hotelima odmara 5.136 turista, što je pet odsto više nego lani, dok je u domaćinstvima smješteno 15.185 gostiju, odnosno tri odsto manje nego lani. U odmaralištima odmara 196 gostiju, ili 2,8 puta više nego prošle godine.

Ivan Kovač, vd direktora Turističke organizacije, kaže da je ovo već špic sezone, te da „nemaju briga oko toga”.

– I predsezona je bila uspješna, a iskreno se nadamo da će ta dinamika da se nastavi i u postsezoni – kaže Kovač.

Predsjednik opštine, Dušan Raičević, navodi da Bar ovih mjeseci bilježi rekordne rezultate kada je broj gostiju u pitanju, te da su bolji od onih iz 2019. godine, koja se uzima kao reperna.

– Uložili smo maksimalne napore da turistička sezona bude organizovana u punom kapacitetu. Siguran sam da ćemo i u avgustu bilježiti zavidne rezultate, i možemo da konstatujemo da je ovo rekordna turistička sezona koja je počela još u maju. Nadam se da idemo u dobrom pravcu, i da će se ovakav trend nastaviti i u septembru – istakao je Raičević.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor