Trogodišnjem Draganu potrebna pomoć za liječenje

Trogodišnji Dragan Maslak boluje od teškog oblika cerebralne paralize i za oporavak od operacije kičme koju je obavio u Turskoj, potrebna su mu specijalna namjenska pomagala u iznosu od 8.000 eura pa naviše, u zavisnosti od dodataka koji su potrebni.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Dragan je rođen prijevremeno sa smrtnim rizikom i za njega i za majku. Dječak živi u petočlanoj porodici u kojoj samo otac radi ali nema stalno zaposlenje. Sa njim najviše vremena provodi majka koja pored njega ima još dvoje djece.

Nakon operacije u Turskoj, primjećuju se pomaci ali treba nastaviti dalje sa kontinuiranim tretmanima (fizikalne terapije, logoped, defektolog, somatoped, tiflolog) i sa određenim pomagalima.

Draganu je potreban Kid Walk II Gait Trainer od Ottobock-a. Njegova cijena varira od 8.000 eura pa naviše, zavisno od dodataka koji su potrebni.

Draganova majka, Ljiljana kazala je da je Fond Zdravstva Crne Gore voljan da učestvuje sa četvrtinom troškova, a da je ostatak novca potrebno da roditelji doplate.

Njegovi roditelji nisu u mogućnosti da ovu sumu sami obezbijede, pa mole sve dobre ljude da izađu u susret kako bi Dragan što prije došao do pomagala koje će mu značiti pri daljoj rehabilitaciji.

Uplate se obavljaju na ime računa njegove majke, Ljiljane Maslak u CKB banci:

510000000110069141

Uplate iz inostranstva :

IBAN:ME25510000000110069141

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor