Search
Close this search box.

Treći put prvaci: Stanković zavrijedio poziv Olimpijakosa

U posljednje tri sezone KK Mediteran osvojio je isto toliko titula u pionirskoj konkurenciji. Posljednji naslov osvojen je prije nekoliko dana, a u barskom timu ne kriju zadovoljstvo postignutim. Sve je rezultat kvalitetnog rada u klubu, i volje mladih igrača da naporno rade i dokazuju se na svakom treningu…

“To su djeca koja su prošla našu školu košarke, mislim da smo dobro radili, podigli smo sve na veći nivo, to je grupa dječaka koja je posvećena.. Vole košarku i kao rezultat svega došli su dobri rezultati”, kazao je trener KK Mediteran, Ivan Raković.

 A u borbi za titulu, ove sezone igrače Mediterane čekao je okršaj sa ekipom Budućnosti 75:64..

 “Utakmica protiv Budućnosti nam je možda i najbolji meč koji smo odigrali u prethodnom periodu i mislim da smo zasluženo slavili..”, kazao je Raković.

 Put do finala nije bio nimalo lak, a i Barani su bili oslabljeni izostankom kapitena Nikezića..

“Težak je dosta turnir bio, sve ekipe su htjele da igraju, dali su svoj maksimum, niko se nije predavao, igrali su do kraja. Drugio dio sezone odigrali smo bez našeg druga i kapitena, Danila Nikezića koji je uvijek pravio razliku, pa zbog toga naš uspjeh ima veću težinu, pobijedili smo za njega”, kazao je Vladimir Komnenović, košarkaš Mediterana.

Igre na parketu i postignuti rezultati nijesu promakli ni skautima evropskim klubova, pa će tako mladi Dušan Stanković, rođen 2008. Godine,  uskoro zadužiti opremu Olimpijaskosa..

 “ Dječak koji je posvećen košarkci, dobro radi, trenira, mi smo zadovoljni sto će imati priliku da svoj potencijal i kvalitet iskaže u velikanu kakav je Olimpijakos..”, kazao je Raković.

Od naredne sezone, ova generacija nadmetaće se u konkurenciji mlađih kadeta, a ako nastave ovako, nema sumnje da će grad Bar, ali i Crna Gora uskoro imati neka nova košarkaška imena o kojima će se pričati..

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor