Search
Close this search box.

Tivćani izborili glavnu rundu kvalifikacija za LŠ

Boćari ,,Palme“ oduševili na turniru u Beogradu

Boćarski klub ,,Palma“ iz Tivta, kao pobjednik turnira u Beogradu, stigao je do druge, odnosno glavne runde kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona. Naredni rival ,,Palmi“ biće ekipa iz Italije, Francuske, Hrvatske ili Slovenije. Plasman u glavnu rundu, izborila je i ekipa Novog Beograda, koja je aktuelni šampion Srbije.

Igra se samo jedan meč za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja, a boćari ,,Palme“ će pomenuti meč igrati na svom terenu u Donjoj Lastvi – 4. juna. Do velikog uspjeha, stigli su: Niko Stjepčević, Dejan Maslovar, Dejan Stjepčević, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević, Đorđe Zvicer, Jovan Ševaljević, Mateo Počanić, Igor Petković i Petar Marić.

,,Palma“ je, inače, nakon velike borbe i veoma neizvjesnog turnira, koji je sjajno organizovan u Beogradu, uspjela da stigne do cilja u konkurenciji sa Boćarskim klubom ,,Novi Beograd“ i Boćarskim klubom ,,Neum“.

U prvom kolu, ,,Novi Beograd“ je savladao ,,Palmu“ sa 13:9, zatim je ,,Neum“ slavio protiv ,,Novog Beograda“ sa 13:9, a u meču koji je bio ,,biti ili ne biti “ šampion Crne Gore je pobijedio ,,Neum“ sa 15:7. Ubjedljivom pobjedom nad ,,Neumom“, Tivćani su obradovali i šampiona Srbije, ekipu ,,Novog Beograda“, koja je stigla do glavne runde kvalifikacija.

– Veliki uspjeh. Ove godine je 50 godina kluba i ovo je nagrada za jubilej. Sve smo dali da prođemo dalje i uspjeli smo u tome. Sada će nam doći neka velesila, i biće favorit. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini. Nećemo se dati. Možda možemo napraviti još jedno iznenađenje. Zahvalio bih se i igračima i upravi koja je bila u Beogradu i koja nas je bodrila. Bez tog zajedništva ne bi ni bilo uspjeha – rekao je kapiten ,,Palme“ Dejan Stjepčević.

Uskoro će ,,Palma“ i ,,Novi Beograd“ saznati imena rivala, biće to ekipe koje spadaju u sam vrh evropskog boćanja, a dueli za plasman u grupnu fazu Lige šampiona na programu su 4. juna.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor