Tijelo Mateja Periša biće danas ispraćeno u Split

Tijelo Mateja Periša biće ispraćeno danas iz Crkve svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen, objavila je Beogradska nadbiskupija.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, javljaju srpski mediji.

Podsjetimo, juče je potvrđeno da je mladić čije je tijelo pronađeno prekjuče u Dunavu Matej Periš. Kako pišu mediji, DNK analiza je dokazala da se radi o nestalom Splićaninu. Uzrok smrti je, kako se i pretpostavljalo, utapanje, pokazala je obdukcija. Biće napravljena i toksikološka analiza, ali ti se rezultati očekuju tek za nekoliko nedjelja.

Njegovo tijelo izvukli su mornari prekjuče ujutro oko 9:30. Tijelo je pronađeno na mjestu Ada Huja, na ušću Save u Dunav.

Po nalogu tužilaštva obavljena je obdukcija i DNK analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi, prema izjavama stručnjaka beogradskim medijima, mogli biti poznati za nekoliko sedmica.

Ranije juče se o cijelom slučaju oglasila srpska policija.

– Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje kako bi ga pronašli i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka – navodi se u saopštenju.

Hrvatska ambasada u Beogradu će u saradnji s porodicom i srpskim institucijama u najkraćem mogućem roku sprovesti sve formalnosti i procedure potrebne da bi porodica Mateja Periša preuzela i prevezla u Hrvatsku njegovo tijelo, rečeno je agenciji Hina u ambasadi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor