Studija: Za životnu sredinu je bolje da vozite stari auto nego da kupite novi električni auto

Jesu li u zabludi svi koji misle da će električni automobili spasiti životnu sredinu?

Stari automobili su na lošem glasu kao veliki potrošači koji time osjetno podstiču globalno zagrijavanje. Međutim, nova studija koja dolazi iz Japana sugeriše drugačije pokazujući kako je za životnu sredinu bolje da zadržite svoj stari auto nego da kupujete novi električni automobil. U tom slučaju će se manje CO2 emitovati u životnu sredinu.

Stručni tim sa sveučilišta Kyushu naglašava kako se većina rasprava vodi na temelju podataka o potrošnji energije i emisiji CO2 u eksploataciji. Nema sumnje, električna energija i vodonik su čistiji izvori energije, ali je potrebno utrošiti puno energije da se proizvedu takva vozila.

Rezultati pokazuju da bi zadržavanje postojećih štedljivih automobila na putevima što je duže moguće imalo mnogo veći uticaj na smanjenje emisije CO2 nego ubrzavanje globalne tranzicije na zelene tehnologije.

“Što brže mijenjate automobil, to više CO2 emitujete. Nema razlike ni sa električnim automobilima, jer kako se povećava potražnja, rastu i emisije iz proizvodnje”, objašnjava profesor Šigemi Kagava.

Život automobila je prekratak

U Japanu je proizvodnja i zamjena automobila zapanjujuće brz proces. Prosječan životni vijek vozila, od proizvodnje do odlaganja, je samo 13 godina. Pored toga, kupac novog automobila vozi ga u prosjeku sedam godina, a zatim ga ponovo mijenja, pokazuju rezultati studije.

“Ugljenični otisak automobila ide mnogo dalje od goriva koje koristi. Da biste proizveli automobil na alternativno gorivo koje ima za cilj da smanji emisiju CO2, potrebno je da imate gvožđe i razne druge materijale, montažna postrojenja i kontejnerske brodove za transport. Sve ove karike u lancu snabdijevanja proizvode CO2”, objašnjava profesor Kagava.

U Japanu su automobili odgovorni za oko devet odsto ukupnih emisija, od čega 40 odsto otpada na sagorijevanje benzina u novim automobilima, a čak 24 odsto dolazi iz procesa proizvodnje.

“Naša hipoteza je da je nešto duža vožnja postojećeg automobila koji pokreće motor sa unutrašnjim sagorijevanjem tokom prelaska na zelena vozila održiva strategija koja će pomoći životnoj sredini”, zaključuje Kagava.

Studija je obuhvatila polovna vozila proizvedena od 1990. do 2016. godine i na osnovu nje je kreiran algoritam uticaja “zamjene automobila” na nacionalni ugljenični otisak.

Prema ovoj studiji, ispada da ako sadašnji vlasnik zadrži automobil 10 odsto duže, to bi značilo smanjenje emisije CO2 za čak 30,7 miliona tona. Naravno, isto važi i ako bi novi vlasnici automobila duže vozili svoje automobile.

Zaključak je da “možemo da smanjimo emisiju CO2 tako što ćemo duže voziti postojeća vozila koja koristimo”.

“Osim toga, što je automobil štedljiviji, to je veći efekat“, kaže Kagava.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor