Search
Close this search box.

Šteta u Kolašinu ogromna, u Beranama vodostaj Lima opada

Nevrijeme je u Kolašinu pričinilo neprocjenjivu štetu na skoro svim seoskim putevima, a nova klizišta prijete da ugroze neka naselja, kazao je načelnik kolašinske Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović.

On navodi da su sve kolašinske službe interevenisale prethodnih dana na više lokacija, a da je opštinski tim u stalnom zasijedanju.

“Štete su ovaj put neprocjenjive i pričinjene na skoro svim seoskim putevima. Pojavila su se i neka nova klizišta koja prijete da ugroze čitavo naselje Gornji Pažanj. Ako se klizišta do kraja aktiviraju onda će biti ugroženo mnogo objekata i onda ćemo morati svi da intervenišemo”, kazao je Darmanović, u Jutarnjem programu TVCG.

Podsjetio je i da je prije nekoliko dana srušen mosta u mjestu Lugovi, ali su brzom intervencijom za mjštane obezbijedili pješački most.

“Ima dosta seoskih puteva gdje su mještani odsječeni od grada”, naveo je Darmanović i dodao da su sremni za intervencije.

Kako kaže i da su privrednici iz Kolašina ustupili mašine za intervenciju, a pomoć nude i volonteri.

Berane: Vodostaj Lima u padu

Komandir beranske Službe zaštite i spašavanja Mikica Korać kaže da je jutros situacija pod kontrolom, jer se vodostaj Lima spustio za oko 1,4 metra.

Kritično je ipak i dalje u naseljima Riversajd i Talum.

“Trenutno su poplavljene kuće familije Imeri i tu je praktično u tom dijelu Taluma ugroženo nekoliko porodica. Tu je nemoguće intervenisati zbog podzemnih voda”, naveo je Korać.

Kaže i da je rijeka Bistrica ukroćena i da su sanirani putevi u nekoliko sela.

Naveo je i kako očekuju da ukoro voda u Beranama bude za piće, a do tada su obezbijedili cistijerne sa vodom za piće.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor