Search
Close this search box.

Stari na sjeveru Crne Gore ugroženi i zaboravljeni

Iz Nevladine organizacije „Euromost” juče su javno pozvali ministra finansija i socijalnog staranja mr Milojka Spajića da posjeti sjever Crne Gore i Bijelo Polje i da se upozna sa trenutnom situacijom u ovom dijelu države. Iz NVO „Euromost” posebno ističu da su starije osobe na sjeveru u jako teškoj situaciji, Kovid-19 još više je pogoršao njihovo stanje a, kako kažu, zaboravljeni su od svih. Naglašavaju da se u posebno teškoj situaciji nalaze starije osobe koje žive same i koje su u teškom ekonomskom i zdrastvenom stanju, kazali su u ovoj organizaciji, a prenio list Dan.

Foto Euromost:Obilazak starih u Bijelom Polju

Javno pozivamo ministra finansija i socijalnog staranja mr Milojka Spajića i državnog sekretara Janka Odovića da posjete sjever Crne Gore i Bijelo Polje i upoznaju se sa trenutnom situacijom. Da kroz posjetu Domu starih u Bijelom Polju, ili nekoj drugoj instituciji koja je u nadležnosti ovog ministarstva, ili posjetom 15 korisnika projekta „Za humaniji i podnošljiviji život nemoćnih, starih lica“, koji realizuje NVO „Euromost”, lično se uvjere u kakvoj situaciji žive stare osobe. Pozivamo ih i da kroz razgovor sa nadležnima u Centru za socijalni rad i lokalnom upravom traže rješenje kako da se pomogne svim starim osobama koja se nalaze u teškoj ekonomskoj i zdrastvenoj situaciji – kaže direktor NVO „Euromost” Almer Mekić.

On naglašava da NVO „Euromost” kroz projekat „Za humaniji i podnošljiviji život nemoćnih, starih lica“, koji je finansijski podržalo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, od početka oktobra brine o 15 korisnika obezbjeđujući im svakog dan obrok i zdrastvenu zaštitu.

– Sami smo uvidjeli u kakvoj situaciji se nalaze mnoga stara lica, ne samo u Bijelom Polju već u svim opštinama na sjeveru. Očigledno da smo svi na njih zaboravili i zato želimo da se ministar ili državni sekretar lično upoznaju sa njihovim stanjem i sa njima razgovaraju. Jako je bitno da počnu svi da sarađuju, i na državnom i na lokalnom nivou, da ostave razlike sa strane jer sjever sve više tone i sve više gubimo građane. Apelujemo na sve da se pomogne starijim osobama koje su dodatno ugrožene epidemijom virusa korona jer ih niko ne posjećuje – ističe Mekić.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor