Search
Close this search box.

Stari aerodrom dobio dječije igralište, mobilijar i prostor za boravak na otvorenom

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na izgradnji parkovske površine u Zmaj Jovinoj ulici. Realizacijom ovog projekta stanovnici Starog aerodroma su dobili još jedno dječije igralište, savremeni mobilijar i prostor za boravak na otvorenom.

Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Vuković je iskazao veliko zadovoljstvo zbog uspješnog završetka radova nekoliko privrednih društava koja su u prethodnom periodu bila angažovana na ovoj lokaciji, u prvom redu gradsko Zelenilo, zahvaljujući čemu su građani na površini od gotovo 4.000m2 dobili zelenu oazu, bezbjedan prostor za igru mališana i jedan broj sadržaja za starije sugrađane. Prema njegovim riječima, investicija je vrijedna cca 143.000 eura, a ovaj sadržaj potpuno mijenja kvalitet života u ovom dijelu Podgorice, koji je između ostalog i podsjetio da je gradska uprava nedavno i sa evropske adrese dobila potvrdu kvaliteta rada kada su u pitanju zeleni projekti, što je dodatan motiv za dalji rad u ovom pravcu.

Direktorica gradskog Zelenila, Daca Popović istakla je da ovo privredno društvo ima odličnu saradnju i komunikaciju sa građanima, što za rezultat ima sve veći broj igrališta i uređenih javnih zelenih površina u svim djelovima grada. “I ova parkovska površina je dokaz da gradska uprava poštuje želje i zahtjeve građana, te da na njih pozitivno odgovara.”

U saradnji sa Komunalnim uslugama i Agencijom za stanovanje, uredili su ovaj prostor gdje je izgrađeno dječije igralište na podlozi od tartana, postavljen je urbani mobilijar za miran odmor, smješten ispod nadstrešnica, dok je za rekreativce postavljena teretana na otvorenom, sto za stoni tenis, kao i dva stola za šaha. Posađeno je 100 odraslih sadnica drveća, obezbijeđen sistem za navodnjavanje, i izvršena ugradnja  nove rasvjete.

Osim navedenih sadržaja, gradsko preduzeće Putevi, nakon formiranja parkovske površine, radilo je na izgradnji privremenog parking prostora sa 13 parking mjesta i pristupne saobraćajnice.

Upravnik jedne od okolnih zgrada i jedan od pokretača inicijative za uređenje ove površine, Jasmin Spahić, kazao je da su mještani veoma zadovoljni i da su neka prvobitna očekivanja prevaziđena, da se park već uveliko koristi i da vjeruje da će Glavni grad zajedno sa građanima nastaviti da razvija svaki dio Podgorice.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor