Search
Close this search box.

Šta piše u ostavci Miloševića dostavljenoj Abazoviću

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) i funkcioner GP URA Rade Milošević podnio je danas ostavku na tu funkciju.  On je ostavku na funkciju direktora UPC podnio iz, kako je naveo, moralnih razloga.

foto: dan

Milošević je ostavku dostavio kabinetu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Tekst ostavke prenosimo integralno:

“Poštovani Predsjedniče,

Ovim putem Vas informišem da iz moralnih razloga podnosim ostavku na mjesto direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore. Naime, kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući mjesto i ulogu koju ovaj državni organ ima u institucionalnom sistemu Crne Gore, odlučio sam se na ovaj čin da bih rasteretio Vladu, Upravu prihoda i carina i sebe lično, pritiska koji su rezultat nedavnih dešavanja u vezi istrage o nezakonitom postupanju službenika Uprave prihoda i carina.

Okolnost da je nakon sprovedenih istražnih radnji Tužilaštva došlo do lišenja slobode, službenika državnog organa na čijem sam čelu, i pored činjenice da sam učinio sve što je u nadležnosti Direktora ovoga Organa da se dugogodišnja devijantna ponašanja ovog tipa iskorijene, ipak predstavlja određeni oblik objektivne odgovornosti zbog koje sam se odlučio da mi na lični zahtjev prestane mandat. Svoj posao sam uvijek radio odgovorno, profesionalno i transparentno, u skladu sa normativno pravnim zakonodavstvom.

Svaki rad zahtjeva kritiku, i uvijek sam je dobronamjerno prihvatio, vjerujući da je upravo ona neophodna za napredak, unapređenje i efikasnost u radu. Samim tim, nikad se nijesam povlačio iz bilo koje neprijatne ili složene situacije.

O mom radu najbolje govori rekordna naplata budžetskih prihoda koja je za prvih devet mjeseci ove godine iznosila 1.56 milijardi eura, što je za 150.5 miliona više u odnosu na Plan za 2022. godinu, a 93.06 miliona eura više u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Moj doprinos je vidan i u suzbijanju nelegalne trgovine i šverca cigareta kroz rekordne zapljene od 155.537 cigareta u paketima za vrijeme mog mandata, što je više od ukupnih zapljena u posljednjih 30 godina.

O tome da se minimizirala nelegalna trgovina cigaretama govori i rekordna naplata akciza na duvanske proizvode, koja je za prvih devet mjeseci ove godine iznosila 70 miliona eura, što je za 23 miliona više u odnosu na Plan za prvih devet mjeseci ove godine. Za pet mjeseci mog mandata po osnovu naplate akcize na duvanske proizvode naplaćeno je 47.3 miliona, što je više u odnosu na prvih devet mjeseci, deset godina unazad pojedinačno.

Uvjerenja sam da svojim radom nijesam prekršio zakon ni po bilo kojoj odredbi, te da je s jedne strane medijske, a s druge politička hajka, usmjerena na moju diskreditaciju. Ista je osmišljena i instruirana od strane određenih interesnih grupa ugroženih mojim savjesnim i profesionalnim radom.

Da je vječna Crna Gora!”

izvor: cdm&antenam

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor