Search
Close this search box.

Službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Bijelo Polje podnijeli krivične prijave zbog zagađenja Lima

Službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Bijelo Polje su podnijeli krivičnu prijavu protiv dva pravna i dva fizička lica zbog osnovane sumnje da su počinila dva krivična djela zagađenje životne sredine.

Foto:Euromost

“Policija je u saradnji sa ekološkom, poljoprivrednom i inspekcijom za vodoprivredu, nakon izvršenih odgovarajućih vještačenja, prikupili dokaze i juče nadležnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv „Mesopromet“ d.o.o Bijelo Polje i odgovornog lica u ovom pravnom licu H.F. (33) iz Bijelog Polja i protiv pravnog lica „Milka MDK“ d.o.o. i odgovornog lica M.Ć. (31) iz Bijelog Polja”, saopšteno je iz Uprave policije.

„Mesopromet“ d.o.o. i H.F. su, kako se sumnja, krivično djelo zagađenje životne sredine počinili na način što su u avgustu 2019. godine u Industrijskoj zoni Bijelog Polja, kršeći propise o zaštiti, očuvanja i unapređenja životne sredine, zagadili vodu rijeke Lim u većoj mjeri, na način što su u cijev, koja je izvedena u rijeku Lim ispustili supstance nitrite, usljed čega je došlo do uništenja ribljeg fonda večih razmjera.

“Milka MDK“ d.o.o. i M.Ć. (30) su krivično djelo, sumnje se, počinili tako što su u avgustu 2019. godine u Industrijskoj zoni, kršeći propise o zaštiti očuvanja i unapređenja životne sredine, zagadili vodu rijeke Lim u većoj mjeri, na način što su u cijev, koja je izvedena u rijeku Lim, ispustili supstance (ukupnih ulja i masti, florida, sulfida i sulfata), usljed čega je došlo do uništenja ribljeg fonda većih razmjera”, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor