Search
Close this search box.

Skupština će podržati socijalni dijalog

Skupština će podržati socijalni dijalog kako bi prava radnika bila adekvatno zaštićena, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Aleksa Bečić

Bečić se danas sastao sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem, Vukašinom Zogovićem, Željkom Burićem i Ivanom Mihajlović.    “U razgovoru sa predstavnicima Unije, predsjednik Bečić je ocijenio da je postojanje Unije od nemjerljivog značaja za sve zaposlene u Crnoj Gori. On je naglasio spremnost i otvorenost Skupštine da pruži snažan podsticaj unapređenju socijalnog dijaloga, kako bi prava radnika bila adekvatno zaštićena”, navodi se u saopštenju. 
Sastanak je, kako su kazali, bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o složenoj ekonomskoj situaciji izazvanoj korona virusom, konstatujući neophodnost jačanja socijalnog dijaloga u cilju poboljšanja postojećih otežanih uslova poslovanja zaposlenih.  “Bečić je akcentovao da će u fokusu njegovog zalaganja biti sistemsko uređenje pitanja minimalne zarade, dječijeg dodatka, kao i besplatnih udžbenika za sve osnovce u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju. Razgovarano je i o aktuelnim zakonskim rješenjima, koja se prevashodno odnose na ekonomski i socijalni položaj građana i zaposlenih.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor