Situacija u Beranama mirna; vatrogasci spremni da pomognu kolegama

Beranski vatrogasci pripravni su i spremni da priskoče u pomoć kolegama sa primorja, ukoliko situacija bude zahtijevala njihovo angažovanje.

“U svakodnevnoj smo komunikaciji sa komandirima službi zaštite i spašavanja iz gradova u kojima su aktuelni požari, tako da pratimo razvoj situacije. Naravno naši vatrogasci će se odazvati svakom pozivu za pomoć u gašenju požara ukoliko to bude potrebno u narednom periodu” kazao je za Radio Berane komandir Ljubomir Bojović.

Požari koji već neko vrijeme bukte na više lokacija u Crnoj Gori još nisu ugašeni, ali je požar u Baru nakon što je prethodne noći situacija bila dramatična u Baru pod kontrolom, do je jak vjetar danas dodatno razbukatao požar u Kotoru. Situacija u Beranama je mirna, a tokom ove ljetnje sezone vatrogasci su imali nekoliko intervencija gašenja manjih požara.

” U prethodnom periodu imali smo nekoliko sitnijih intervnecija- gašenje požara sitnog rastinja. Na svu sreću nije bilo većih požara, kao što je to slučaj u drugim gradovima” kazao je Bojović.

Sušna sezona u Beranama prouzrokovala je probleme sa vodosnabdevanjem u brojnim naseljima i okolnim selima, pa su pripadnici Službe zaštite i spašavanja angažovani na obezbjeđivanju vode za mještane.

” Svakodnevno vršimo isporuku vode mještanima sela koji nemaju vode i na taj način nastojimo da budemo na usluzi svojim sugrađanima i pomognemo da im se olakša funcionisanje u ovom sušnom periodu” dodao je on.

Podsjećamo da je beranski vodovod nekoliko puta apelovao na građane da štede vodu i koriste je racionalno, a da je od prije nekoliko dana uveden restriktivni režim vodosnadbijevanja potrošača u određenim mjestima.

izvor: radio berane

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor