Miloš Medenica planirao da gradi zgradu u Kolašinu, Europol mu osujetio planove

Osumnjičeni za organizovanje kriminalne grupe Miloš Medenica, sin dugogodišnje čelnice Vrhovnog suda Vesne Medenice, planirao je da sagradi zgradu sa najmanje dva sprata i potkrovljem u Kolašinu.

Prema podacima portala PRESS, Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kolašin izdao mu je u maju prošle godine urbanističko – tehničke uslove.

Ipak, njegove planove osujetila je dokumentacija agencije Europske unije (EU) za izvršavanje zakonodavstva – Europol, koja je dostavljena Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Radi se o dokazima da se sin čelnice crnogorskog sudstva bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Zgrada Medenice trebalo je da ima 21 stambeni prostor.

“Visina gradnje kolektivnih stambenih objekata je prizemlje, 2 sprata i potkrovlje do prizemlje 3 sprata i potkrovlje uz zauzetost urbanističke parcele do 40 do 50 % od pripadajuće urbanističke parcele za objekte bez podzemne garaže i omogućavanje veće zauzetosti za objekte koji u podzemnim etažama obezbijede dovoljan broj garažnih mjesta i tako oslobode urbanističku parcelu od saobraćaja i parkiranja vozila, obezbijediti kolski prilaz za snabdijevanje prodajnih sadržaja. Poslovni sadržaji su planirani u prizemnim i podrumskim prostorima”, piše u urbanističko – tehničkim uslovima.

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu Golubovci, dok je pokušavala da se ukrca na posljednji let za Beograd te večeri. Ona se sada nalazi u zatvoru u Spužu.

Na teret joj se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i protvivzakonit uticaj zbog krivičnog djela davanje mita.

Njen sin Miloš predao se krajem maja ove godine policiji i sada se i on nalazi u zatvoru u Spužu. Tereti se za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila raznim krivičnim djelima.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor