Sindikat UP o smanjenim platama: Poniženjima policijskih službenika nema kraja

Kako navode, u cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 07. jul u 10 časova

Članovi Glavnog odbora Sindikata uprave policije Rmandić Igor i Pejović Željko saopštili su da „poniženjima policijskih službenika izgleda nema kraja“.

– Taman kad se ponadaju da će makar sačuvati ove mizerne plate koje imaju ministri im tresnu novu šamarčinu i tako im pokažu da nisu vrijedni ni poštovanja ni uvažavanja. Kako drugačije tumačiti pompeznu najavu povećanja plate od 10 odsto koju su objelodanili ministri Adžić i Damjanović a onda juče primiti platu koja je opet smanjena. I da poniženje bude veće, čekalo se da se uplati plata pa tek onda da se odluka o povećanju objavi u službenom listu. Čestitamo, Vlada je našla način da uštedi. Prazna i lažna obećanja, tapšanje po ramenu i priča biće bolje više ne prolaze. Policijski službenici su dovedeni u toliko ponižavajući položaj da nema građanina Crne Gore koji se ne pita šta mi radimo i dokle smo spremni da ćutimo. Ni trenutka više, kap je prelila čašu. Dok se funkcionerima i nekim drugim službama u MUP-u plata povećava za 25 odsto i 30 odsto policijskim službenicima se velikodušno obećava povećanje DO 10 . To znači da može biti 3 odsto a može biti i 7 odsto ili 10 odsto. To nije odnos kakav policijski službenici zaslužuju od ovog društva- navode u sopštenju.

Kako navode, u cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 07. jul u 10 časova.

– Na tom skupu će biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Takođe, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti. Pozivamo sve kolege koji su toga dana u mogućnosti da nam se pridruže. Poziv za podršku i učešće na protestu je upućen svim sindikalnim predstavnicima i Sindikatu Uprave policije i njihov odgovor očekujemo- navode u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor