Šest novih slučajeva korona virusa

U Crnoj Gori potvrđeno je još šest novih slučajeva obolijevanja od korona virusa, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, saopštio je Institut za javno zdravlje. Time je broj oboljelih u našoj državi porastao na osam.

.

Direktor Instituta za javno zdravlje, prof. dr Boban Mugoša, kazao je da je danas urađeno 20 novih briseva, a od toga je šest pozitivnih, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, što znači da u Crnoj Gori ima osam slučajeva infekcije koronavirusom.

„To ukazuje da epidemija počinje da se širi, a ukazuje i još na nešto, a to je da moramo poštovati pravila, mora se držati socijalna distanca, moramo poštovati samoizolaciju, moramo ostati kod kuće i smanjiti kontakte. Jedino tako ćemo sačuvati sebe, svoje najbliže, prijatelje i zajednicu“, rekao je Mugoša.

On je zamolio sve, a posebno one koji moraju biti u samoizolaciji, da poštuju uvedena pravila „jer u slučaju nepoštovanja imaćemo epidemiju nesagledivih razmjera i posljedica“.

„U vezi sa tim danas smo imali i novu sjednicu Nacionalnog koordinirajućeg tijela na kojoj je odlučeno da se mjere pooštre do toga da u slučaju nepoštovanja pravila policija preduzima mjere pisanjem krivičnih prijava sa velikim kaznama koje mogu ići do godinu. Da se to ne bi dešavalo, jer ćemo ionako imati velikih problema,molim sve da poštuju pravila,da ostanu kod kuće i da se tako izborimo protiv ove epidemije“, poručio je Mugoša.

Kako je saopšteno iz IZJ u 18 sati pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i naše državljane koji su se organizovano vratili u Crnu Goru, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine.

„Ovakav skok broja pozitivnih slučajeva bio je očekivan imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni. Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka“, poručuju iz IJZ.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor