Search
Close this search box.

SDT da ispita sve dokaze o djelovanju organizovanih kriminalnih grupa kroz raspodjelu sredstava programima NVO

NVO,,Euromost” je Specijalom državnom tužilaštvu predala dvije krivične prijave, protiv organizovanih kriminalnih grupa koje poslednje tri godine djeluju kroz raspodjelu sredstava programima NVO, naveli su u saopštenju ove organizacije, koje je dostavljeno portalu sjevercg.

Prema dokazima koje smo dostavili Specijalnom državnom tužilaštvu, osnovano sumnjamo da su ove organizovane kriminalne grupe povezane, od ovlašćenih lica pojedinih NVO, sa Komisijama za raspodjelu sredstava, procenjivačima i pojedinim visokim funkcionerima u pojedinim Ministarstvima, a sve u cilju da dodju do novca gradjana kroz raspodjelu sredstava programima NVO.

Iz NVO,,Euromost” navode, da pojedina Ministarstva znaju šta se godinama dešava kroz raspodjelu sredstava programima NVO, da mnoge NVO na to ukazuju i svi ćute.

Zato očekujemo da Specijalno državno tužilaštvo konačno stane na kraj svim ovim organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima iz raznih Ministarstava, koji zloupotrebljavajući službeni položaj zloupotrebljavaju i novac gradjana,, posebno ona sredstva koja idu prema ugroženim grupama, jer samo SDT može spriječiti dalje zloupotrebe ovih grupa, navodi se u saopštenju NVO,,Euromost”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor